E-ticaret sitesi için ürün fotoğrafları nasıl olmamalıdır?

2021-06-15

E-ticarette ürün fotoğrafları oldukça önemlidir. Müşteri alacağı ürünün fotoğraftaki ile birebir gelmesini ayrıca estetik açıdan da hitap etmesini ister. Ürünle ilgili genel bir bilgiyi güzel bir fotoğraf aracılığıyla sağlayabilirsiniz. Ürün fotoğrafları müşterinizin ilgisini çekerse mağazanızdan bir ürün satın alması muhtemeldir.  Ürün fotoğrafları sizin vitrininizdir, showroom gibi özenli ve dikkatli görseller seçilmelidir.

 

E-ticaret sitelerinin birçoğu ürünün çekimlerini iş yoğunluğu ve yeterli bütçe bulunamaması gibi bahanelerle ertelerler. Ve hazır görüntü kullanırlar. İnternetteki fotoğrafları ürünlerinin vitrinleri yaparlar. Bu çok büyük bir yanlıştır. Her firma kendi ürününü özelliğine ya da kendi estetik algısına göre çeker. O yüzden sizler de e-ticaret sitenizin ürünlerini ya kendiniz çekmeli ya da toptancıdan onun çektiği görselleri istemelisiniz. Hem ürününüzün birebir gitmesini hem de estetik açıdan daha canlı görünmesini sağlayacaktır.

 

Şimdi bahsedeceğimiz yanlışları yapmadığınız taktirde ürün fotoğraflarınız yüzünden kaybedilen satışlarınızın önüne geçebilirsiniz.

 

1.İnternette bulunan fotoğraf kullanılmamalıdır. Siz bir firmanın fotoğraflarını kullanarak kendi vitrininizi oluşturduğunuzda firmanız kendi kimliğini yitirir. Zamanla diğer firmalara benzer. Özgünlüğünü kaybedebilir. Ayrıca kullandığınız fotoğrafın ait olduğu firma sizden telif isteyebilir veya size dava açabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için fotoğraf çekimlerinizi profesyonel ya da kendiniz yaparak e-ticaret sitenizi özgünleştirin.

 

2.Tek bir görselle yetinilmemelidir.Firmalar genelde birden fazla fotoğraf çekimini zaman kaybı olarak düşünürler ancak ürünün detaylarını belli eden görseller müşterinin firmaya olan güvenini arttırır. Ve ürün özelliklerini müşteriye detaylı şekilde anlatır. Ürün görseli bir adet olduğunda ürünü detaylarıyla göremeyen müşteri adayınız ürünü satın almaktan vazgeçebilir. Bu nedenle ürün fotoğraflarında yalnız bir adet görselle yetinmemek önemlidir. Ürünün ön ve arkasını gösteren, müşterilerin beğenebileceği fotoğrafları çekmeye özen göstermelisiniz.

 

3.Arka plan önemsiz görünmemelidir. Ürünü öne çıkartacak en önemli detaylardan biri de arka plandır. Karmaşık arka plan kullanımı ürünün öne çıkmasını engeller. Sade ve ürünü ön plana çıkartacak arka planlar kullanılmalıdır. Amaç ürünün satışının gerçekleştirilmesi olduğundan satış yaptığınız ürünlerde arka planınızı krem, beyaz rengi gibi arka planlar kullanmayı tercih edebilirsiniz. Böylelikle ürününüzün detayları daha kolay görünebilir ve ürün hakkında müşteri daha fazla bilgi alabilmektedir.