Neden E-Ticaret Yapmalıyım? | E-Ticaretin Avantajları Nelerdir?

2021-03-22

Neden E-Ticaret Yapmalıyım? | E-Ticaretin Avantajları

E-ticaret ile uğraşmak için pek çok neden var. E-ticaret her şeyden önce geleceği ve devamlılığı olan bir meslektir. E-ticaret ile uğraşanların kira, dükkanın elektriği, su faturası, çalışanlarının maaşları veya yiyecekleri ödemesi gerekmiyor. Kendinizi insanlara çok daha kolay tanıtma fırsatınız var. Aniden satışlarınız oldukça artabilir.

E-ticaret, insanların kazanması için bir sistemdir. Hiçbir şekilde sabah kalkıp işe gitmek zorunda değilsin. İşinizi evde internet ile yürütebilirsiniz. Aynı zamanda, e-ticaret, normal hayat ticaretinden daha fazlasını kazanıyor. Özellikle pandemi döneminde insanlar internete alışmış ve e-ticaret ile tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmiştir. İnternet alışverişi böylece yaygınlaştı.

İşinizi E-ticaretle Birlikte Yürütmeniz İçin Nedenler?

İşletmenizi e-ticarete taşımak size büyük avantaj sağlar. E-ticaret ile mağaza açma veya kapama endişesi duymadan 7/24 açık bir mağazanız olur. Mağazanın maliyetini ödemeden, yalnızca ürünlerinizi satın aldığınızda ödeme yaparsınız. Bu, sizin için büyük meblağlar biriktirmek anlamına gelir. Mağazanıza dilediğiniz ürünü rahatlıkla koyabilirsiniz.

Günde ortalama elli kişi mağazalara gelirse günde en az bin kişi ürününüzü internette izliyor. Bu sayede daha fazla kişiyle iletişim kurabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Aynı zamanda sadece e-ticaret ile değil, Türkiye'de bile ürünlerinizi dünyanın birçok yerine gönderme imkanına sahipsiniz.

Her Zaman Açık Mağaza Olabilir mi?

E-ticaret ile her zaman açık olan bir mağazaya sahip olmak mümkündür. Bir mağazanın yedi yirmi dört açık olması, üreticinin daha fazla kazanacağı anlamına gelir. Örneğin; Bir mağazadan günlük olarak yüz kişi alışverişe gelirse, mağaza sekiz saat açık kaldığında bu yüz kişi gelebilir. Ancak insanlar istedikleri zaman ürünlere bakıp internet üzerinden alışveriş yapabiliyor. Bu şekilde, e-ticaret normal mağazalardan daha fazla kazanç sağlar. E-ticaret ile bir gün değil uzun yıllar uğraşırsanız, normal zamanlarda bir mağazadan kazandığınızın kırk katını kazanabilirsiniz. Çünkü bir mağaza yıllarca sürekli açık ve hiç kapanmıyor. Müşteriler sürekli olarak ürünlere göz atıyor, bu sadece e-ticaret ile mümkün.

E-Ticaret Düşük Maliyetli Bir Sektör mü?

E-ticaret, normal faaliyet gösteren mağazalardan daha düşük maliyetli bir iştir. Bunun nedeni, mağaza açmak istediğinizde her ay kira ödemeniz gerekmesidir. Mağazada çalışanlara sadece kira değil, aylık ücret ödeniyor. Temizlik için kullanılan malzemeleri, öğle yemeğinde yenen yemekleri, dükkanın elektrik ve su gibi harcamaları dediğinizde birçok masraf ortaya çıkıyor. Bu maliyetlerle uğraşmamak için e-ticaret ile uğraşmak mümkündür.

E-ticaret ile uğraşırken sadece ürünleriniz için ödeme yaparsınız. Üstelik satışlarınızla para kazanıyorsunuz. Kira, fatura gibi herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Bu ödemeler mevcut olmadığı için e-ticaret, maliyeti çok az olan ve meslek olarak kabul edilen bir sektördür. E-ticaret her zaman normal mağazadan daha çekici ve daha çok kazanılmış tarafta olmuştur.

E-Ticaretin Faydaları Nelerdir?

E-ticaret, sunulan hizmetin genişlemesine olanak sağlar. Sadece bulunduğunuz bölgeye değil bir çok ülkeye de hizmet verme imkanına sahip olacaksınız. Normalde açık tuttuğunuz bir mağazanız varsa e-ticarete geçtiğinizde tanınırsınız ve mağazaya gelen müşterilerinizde artış olur. Bir mağazanız varsa, e-ticaret işlerini para harcamadan yürütme olanağına sahipsiniz. Bu sayede hem mağazanızdan hem de internet üzerinden satış yapabilirsiniz. Online satışlarınız daha geniş bir kitleye sahip olmanızı sağlar ve aynı zamanda insanlara online alışveriş imkanı sağlar.

E-Ticaretin Satıcılar İçin Avantajları Nelerdir?

E-ticaret alıcıya değil satıcıya avantaj sağlar. İnternette satış yapmaya başladığınızda, mağaza için harcadığınız miktarın yarısını ödemek zorunda değilsiniz. Online satış ile doğru reklamı yaparsanız kendinizi daha geniş bir ortama tanıtabilirsiniz. Bu promosyon ile birçok satışınız olacak. En çok satan ürünlere bakarak da hedef kitlenizi oluşturabilirsiniz. Sonraki ürünlerde hedef kitlenize daha çok yönelerek daha iyi karlar elde edebilirsiniz. Koltuğunuzdan çalışmak da satıcılar için en büyük avantaj olarak değerlendirilebilir.

E-Ticaretin Müşteriler İçin Avantajları Nelerdir?

E-ticaret hem tüketicilere hem de üreticilere fayda sağlar. Online alışveriş ile alıcılar mağazalardan daha fazla seçenek görme şansına sahip oluyor. İstedikleri zaman arama motorlarını kullanarak ürünü saniyeler içinde bulabilirler. Tek tek mağazalara göz atmak ve fiyatları aramak yerine, tek bir tıklama ile aynı model için tüm fiyatları görebilirler. Bu, alıcılar için çok zaman kazandıran bir eylemdir. Alıcılar, istedikleri ürünün modellerini ve fiyatlarını kolaylıkla karşılaştırabilirler.

İstenilen ürüne her zaman güvenilir bir şekilde sahip olabilirler. Aynı zamanda en yoğun oldukları saatler arasında mağazaya gitmeye gerek kalmadan beş dakikalık bir sürede bile alışveriş yapabiliyorlar. Her favori ürün için ürünün altındaki kullanıcı yorumlarını okuyarak ürünün kumaşı, dokusu ve boyutu hakkında birçok fikir sahibi olabilirler.

Kısaca özetlemek gerekirse, E-ticaret süreci insanlar için zaman kaybetmez. Üreticiler için tasarruf sağlar ve daha fazla gelir sağlar.