Hepsiburada'da Satış Yapmak

2021-03-25

HEPSİBURADA'DA SATIN YAPMANIN YOLLARI

Hepsiburada, internet üstünden alışveriş yani e-ticaretin yapıldığı bir uygulamadır. Hepsiburada içerisinde çok fazla satıcı bulunur. Sizler de ürünlerinizi satmak için Hepsiburada ile çalışabilirsiniz. Hepsiburada da satış yaparken iki alternatif vardır. İlk alternatif kendi ürünlerinize site içerisin de bir mağaza oluşturarak satmak. İkinci ihtimal ise ürünlerinizi direkt olarak Hepsiburada’ya satarak kazanç sağlayabilirsiniz. Sizler de Hepsiburada üstünden satış yapmak ve para kazanmak istiyorsanız Hepsiburada üzerinden mağaza açabilirsiniz.

  • Hepsiburada’nın Avantajları Nelerdir?

Hepsiburada da mağaza açarak birçok avantaj sağlayabilirsiniz. Sağlanacak ilk avantaj satış miktarınızın artmasıdır. Örnekle kendiniz bir site açtığınızda tutturma olasılığınız oldukça azdır. İnsanların size güvenmesi oldukça zaman alacak bir işlemdir. Ama Hepsiburada ile satış yaparsanız, Hepsiburada oldukça güvenilir ve bilinen bir uygulama olduğu için insanlar sizlere baştan güvenir. Bu sayede normalden daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Aynı zamanda bu işe yeni başladıysanız kendiniz sosyal medyanın yanı sıra Hepsiburada ile de kolayca tanıtabilirsiniz.

  • Hepsiburada’nın Dezavantajları Nelerdir?

Hepsiburada içerisinde birden fazla uygulama bulunmasıyla beraber oldukça fazla sayıda rekabet oluşur. Daha fazla satış yapılmak istenildiğinde ürünleri rakiplerinizden daha uygun fiyata koymanız gerekir. Bu durumda kar elde edememe gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aynı zamanda hepsiburada ile satış yapılırken sattığınız ürün başına belirli bir miktar para kesintisi yaşarsınız. Bu para kesintisi ürüne veya fiyatına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sizler para kesintilerden etkilenmemek için her zaman kesintiyi de düşünerek fiyat belirlemelisiniz. Bu esnada da rakipleriniz sizlerden daha fazla ürün satabilir hale gelebilir.

 Hepsiburada’da Nasıl Ürünler Satışa Çıkartılabilir?

 Hepsiburada da ürün satmak oldukça kolay bir işlemdir. Bu işlemleri gerçekleştirmek için ilk olarak siteye üye olunması gerekir. Site içerisinde bulunan mağaza açma bölümlerini bulup orda olan formları doldurmalısınız. Unutmamanız gereken bir şey var ki, Hepsiburada üstünden satış yapmak istiyorsanız şirketiniz bulunmak zorundadır. Şirket bulunma durumu, Hepsiburada’nın sizlere güvenmesi ve gerçek satıcı olduğunuza inanması için önemlidir. Hepsiburada sizlerden bazı belgeler ister. Bu belgeleri doğru olarak girmeniz gerekir. Doğru girilmediği takdirde Hepsiburada da satış yapmanız mümkün değildir.

Hepsiburada Satışı İçin Gerekli Evraklar

Sizlerden istenecek belgeler vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ek pazar yer formu, ticaret sicil gazetesi ve sözleşme belgesi yollamanız gerekir. Sözleşme belgesi Hepsiburada ile bir anlaşma yaptığınıza ve satış yapmak istediğiniz dair olmalıdır. Ticari sicil gazetesi ise girdiğiniz şirket sizin olan bir şirketse ve ticaret odasına da kayıtlı değilse gönderilmesine gerek olmayan bir belgedir.  Bu aşamadan sonra tek yapmanız gereken işlem onaylarını beklemek olacaktır. Sizler de işlemleriniz onaylandıktan sonra istediğiniz fiyatlarda Hepsiburada üstünden satış yapabilirsiniz. Hepsiburada da satış yapmak için gerekli olan tüm bilgileri ve belgelerin doğru olduğundan emin olduktan sonra başvurunuzu tamamlamanız gerekir. Eğer küçük belgelerde eksikleriniz varsa sizlere mail yolu ile 

ulaşılarak halledilebilir. Ama eğer büyük belgelerinizde doğru olmayan evraklar varsa satış yapmanız mümkün değildir.

Hepsiburada’da Mağaza Çeşitleri ve Mağaza Açılımı

Hepsiburada da satış yapmak için kolay adımlarla sizler de mağazanızı oluşturabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ve doğru olması gereken bazı unsurlar vardır. Aynı zamanda bir mağaza açmak istediğiniz Hepsiburada da karşınıza bazı seçenekler çıkar. İlk olarak yapmanız gereken işlem Hepsiburada Merchant’a üye olup giriş yapmaktır. Ardından biraz önce bahsettiğimiz mağaza çeşitleri ile karşı karşıya kalırsınız. İlk mağaza seçimi kadınlar için özel olarak tasarlanmıştır. Kadın girişimciler bu mağazaları açarak satış yapabilirler. Hepsiburada’nın bu mağazaların açılması için koydu tek şart ise kadınların bir hissenin yarısından fazlasına sahip olmasıdır. Örnekle bir mağazanın ortağısınız, Hepsiburada’da kadın girişimci olarak satış yapabilmek için mağazanın en az yüzde elli birine sahip olmalısınız. İkinci tür açılabilecek mağazalar ise standart olanlardır.

Hepsiburada İçin Doğru Belgeler Nelerdir?

İstenilen mağaza seçimi yapıldıktan sonra mağaza adı ve sizlerin şifresi ile girersiniz. Tam bu esnada dikkat etmeniz gereken bir olay vardır. Bu da Hepsiburada sizlerden bazı bilgiler ister. Bu bilgiler mutlaka doğru bir şekilde girilmelidir. İstenilen bilgiler ise adınız soyadınız, şirketteki pozisyonunuz, cinsiyetiniz, sizlere ulaşılabilecek bir cep telefonu ve mail adresiniz.  Bu bilgilerin doğru olduğundan emin olmadan gönderim yapmamanız gerekir. Son olarak sizlerin doldurması gereken bir form gelir form üzerinde temel bilgilerinizi, vergi bilgileriniz, iletişim bilgilerinizi, fatura bilgileriniz ve banka hesap bilgileriniz girdikten sonra yapacağınız bir işlem kalmaz.

Hepsiburada ile Tek Bir Yerden Satışları Yönetmek mümkün müdür?

Vikaon e-ticaret üzerine olan firmaların alt yapısını güçlendiren bir firmadır. VikaON e-ticaret paketleri içerisinde hepsiburada entregrasyonu da yer alıyor.. Vikaon’un Hepsiburada’ya sunduğu entegrasyon ile birlikte artık bütün hesapları yönetmek mümkün hale gelmiştir. Yani şu an hepsi burada da bulunan bu özellik ile birlikte başka sitelerde kullanıyorsanız herhangi bir e-ticarete dair satış yaptığınız alanlar varsa Hepsiburada mağazanız da dahil tek bir yerden yönetebilirsiniz. Bu işlem sayesinde her siteden satılan ürününüzü bir yerde görebilir ve stok durumunu ona göre güncelleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde işlemlerinizi daha kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Aynı zamanda mağazalarınız arasındaki bağları koparmadan ve mağazalardaki çalışanları tek tek ürün saymak zorunda bırakmadan tek tuşla görebilirsiniz. Bu işlem hem sizin hem de çalışanlarınız için oldukça avantajlı bir durumdur.

VikaON Entegrasyon Sisteminin İçinde Başka Neler Var?

  • Hepsi Burada
  • N11
  • GittiGidiyor
  • Amazon
  • Trendyol
  • ÇiçekSepeti
  • FLO
  • PttAvm
  • AliExpress

Ekstra Modüller ise şu şekilde;

  • ERP Entegrasyonu
  • iOS Uygulama seçeneği
  • Andoid Uygulama seçeneği
  • Private Shopping
  • InstaShop
  • Blog
  • SMS Entegrasyonu
  • Facebook Store
  • Tarayıcı için anlık bildirim