Hobinizi Nasıl İşe Çevirirsiniz ?

2021-04-30

Hobiniz İşiniz Olsun!

Kendi işinin sahibi olmak herkesin hayalidir. Bu hayali gerçekleştirmek için bir sürü yol vardır. Bu hayaller genellikle bir hobiniz olduğunda, o hobide başarılı olduğunuzda o hobinin bir işe dönüşmesi daha kolay olabiliyor. Hobinizi işinize dönüştürmek istediğinizde izlemeniz gereken yollar vardır. Gelin hep birlikte bir göz atalım.

Plan Oluşturma

Öncelikli ihtiyacınız olan şey bir plan oluşturmaktır. Hobiniz bir ürün üretmekse bu ürününün müşterinin dikkatini ve ilgisini çekmesi için nasıl hazırlanabileceği ve pazarlanacağının planını yapmak oldukça önemli.

Şirket Kurma

İnternet üzerinden kendi e-ticaret siteniz üzerinden satış yapabilmek için bir şirket kurmanız gerekiyor. Bankalarla anlaşma yaparak sanal POS alabilmek ve vergi mükellefi olabilmek için bu bir gereklilik.

İlk etapta bir şahıs şirketi kurarak da internet üzerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz daha büyük bir sermayeyle şirketinizi açmayı düşünüyorsanız Limited şirket de kurabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi ve Altyapı Seçimi

İnternet üzerinden satış yapabilmek için bir e-ticaret sitesine de ihtiyacınız olacak. Online pazar yerlerinde de kendi mağazanızı açarak satışlar yapabilirsiniz; ancak işinizi bir markaya dönüştürmek için kendi e-ticaret sitenizin olması da gerekir.

E-ticaret site altyapı seçimi de oldukça önemli bir konudur. Sorunsuz çalışabilecek ve taleplerinizi karşılayabilecek bir altyapınızın olması, müşterilerinizi mağdur etmeden, onlara kaliteli bir şekilde hizmet vermenize yardımcı olur. Bir yazılımla kendi e-ticaret sitenizi kurabileceğiniz gibi hazır e-ticaret paketlerinden yararlanarak da güvenilir bir şekilde sitenizi kurabilirsiniz

Yer Alacağınız Sosyal Medyalar Belirleyin

İşin pazarlama kısmı da bir hayli önemli. İşinizi doğru kanallarda pazarlamanız ve doğru hedef kitlelere reklamlar göstermeniz işinizi tanıtmak ve ürünlerinizi potansiyel müşteri kitlelerinizle buluşturmanız için önemli bir adım.

Bu sebeple de hedef kitlenizin aktif olarak kullandığı sosyal medyaları araştırmanız ve bu medyalarda aktif bir şekilde yer almaya başlamanız gerekir. Sosyal medya pazarlama çalışmalarının yanı sıra içerik pazarlama çalışmalarıyla da internet üzerindeki görünürlüğünüzü artıracak çalışmalar yapabilirsiniz.

Sosyal medya reklamlarından yararlanmanız, ilk etapta ilk satışlarınızı yapmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Kendi işiniz için bir pazar oluşturmak ve marka değeri yaratmak için pazarlama çalışmalarına yatırım yapmanız oldukça önemlidir. Marka değeri yaratmadan ürünlerinize bir talep oluşturmanız oldukça zordur.

Rakip Firmaları Araştırın

Sizinle benzer olabilecek ürünler satan ve sizin hedeflediğiniz kitleye ulaşan rakip firmaları belirlemeniz de ilk etapta oldukça önemlidir. Bu rakip firmaları belirleyerek pazarın mevcut ve güncel durumunu görebilirsiniz. Gireceğiniz pazardaki rekabet çok yüksek, bu sizin için bir risk oluşturacaktır. Pazar araştırması yaparak, rekabetin çok yüksek olmadığı bir pazara yönelmeniz markanızı geliştirmek için daha doğru bir adım olacaktır.

Bunun yanı sıra rakip analizi yaparak, bu firmaların reklam ve pazarlama konusunda neler yaptıklarını görebilir; bunun yanı sıra onların stratejilerinden yararlanarak kendi iş planınızı geliştirerek daha hızlı ve doğru adımlar atabilirsiniz.