E-Ticarette Kullanıcı Yorumları Neden Önemlidir?

2022-06-29

E-Ticarette başarının sırrı, müşterilerin nabzını tutmaktır. Bu noktada satışa sunduğunuz ürün ve hizmetleri satın alan müşterilerin geri dönüşleri oldukça önemlidir. Puanlama ve yorum yapma opsiyonları sayesinde, geri dönüş toplamak kolaylaşır. İnternetten ürün satın alan kullanıcılar da yorum ve puanlama özelliğine oldukça önem verirler. “E-Ticarette kullanıcı yorumları neden önemlidir?” sorusunun ise birçok farklı cevabı vardır. Bu yorumları takip etmek, firmanıza büyük katkı sağlayabilir. Bu sayede müşteri kitlenizi çözümleyebilir, sektörde markanızın konumunu anlayabilirsiniz. Aynı zamanda olumsuz yorumlar sayesinde eksiklerinizi kapatarak, daha kaliteli bir hizmet de sağlayabilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız bu yazıda e-ticarette kullanıcı yorumları neden önemlidir, çok daha iyi anlayacaksınız.

E-Ticarette Kullanıcı Yorumları Nedir ve Ne işe Yarar?

Kullanıcı yorumları en basit tanımlarıyla hizmet ve ürünlerinizi satın alan kullanıcıların, memnuniyetine bağlı olarak yaptığı geri dönüşlerdir. Bu geri dönüşler olumlu veya olumsuz olabilmektedir. Ne işe yarar kısmına gelecek olursak, geri dönüşlere bağı olarak eksiklerinizi kapatabileceğinizden ve hizmet kalitenizi arttırabileceğinizden söz edebilirsiniz. Devamlı olarak bu yorum ve puanlamaların nabzını tutmak çok önemlidir. Satış yaptığınız kitleyi tanıyarak, doğru ürünleri satışa sunmanıza ve gereken hizmeti vermenize yardımcı olur.

Hedef kitlenizi tam olarak belirlemek ve isteklerine cevap vermek, markanızın kalitesini arttırır ve satışlarınızın da yükselmesine yol açar. Tüm bunlar marka tanınırlığını arttırır ve kazancınızı bununla doğru orantıda yükseltir. “E-Ticarette kullanıcı yorumları neden önemlidir? diye düşündüğünüzde, bu faydaları bilmek yeterli olacaktır.

E-Ticarette Sektöründe Öne Çıkmak

E-Ticaret sektöründe binlerce farklı marka aktif olarak satış yapmaktadır. Bu markalardan kendinizi nasıl öne çıkarabilirsiniz? Bunun birkaç yöntemi olabilir. Bunların en temelleri ise şu şekildedir:

  • Kaliteli ürünler sunmak
  • Fiyatları piyasaya uygun olarak belirlemek
  • Satışa çıkarılan ürün/hizmetin doğru ve açık bir açıklamasını müşteriye sunmak
  • İyi ve etkili reklamlar
  • Kullanıcı geri dönüşlerini dikkate almak

Bunlara benzer daha onlarca yöntemi sayabiliriz. Satış sonrası kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar, markanızın eksiklerini ve fazlalıklarını ortaya çıkarır. Hangi konularda iyi hangi konularda kötü bir hizmet sağladığınızı bu yol ile anlayabilirsiniz. Bu sayede eksiklerinizi kapatabilir, hizmet kalitenizi arttırabilirsiniz.

Yorumların Potansiyel Müşterilere Etkisi

Kim olursa olsun internetten alışveriş yapmadan önce, alacağı ürünün yorum ve puanlamasını kontrol eder. Satın alan kullanıcıların yaptığı yorumlar, potansiyel müşterilerin kararını çok ciddi oranda etkiler. Bu nedenle büyük oranda olumlu geri dönüşler almak çok önemlidir. Sürekli kötü yorum yapılmış, düşük puanlı bir ürün veya hizmetin sektörde satışlarının ciddi şekilde düşmesi çok olağan bir durumdur. Bu nedenle geri dönüşler ile markanızın satışları doğrudan bağlantılıdır. Kaliteli hizmet sunmak iyi yorumlara, iyi yorumlar yeni müşterilere ve yeni müşteriler daha fazla kazanca yol açan zincirleme bir reaksiyon oluşturur.

E-Ticaret Sitelerinde Olumlu Geri Dönüşler için Neler Yapılmalıdır?

Öncelikle ürünlerinizi satın alarak sizden memnun kalan kullanıcılara, yorum ve puanlama sistemini sitede sunmalısınız. Fazla adımlardan oluşan ve uğraş verici yorum sistemleri, kullanıcıların yorum yapmaya üşenmesine yol açar. Çok basit ve kolay bölümlerden oluşmalıdır. Bu yorum bırakma kısmında yer alan formda, aşağıdaki bölümlere yer vermelisiniz:

  • İsim-soy isim
  • E-mail ve telefon
  • Yorum bölümü
  • Görsel ekleme
  • Puanlama

Bu sayede kullanıcılar basit birkaç adım ile, ürünleriniz hakkında yorumlar yapabilirler. Tüm bunların yanında bu formlardan alınan iletişim bilgileri sayesinde, kullanıcılarınıza belirli zamanlarda e-postalar da gönderebilirsiniz. Bu sayede onları olumlu yorumlar yapmaya teşvik edebilirsiniz. Ayrıca bu iletişim adreslerinden kullanıcılarınıza özel kampanya ve diğer opsiyonları duyurmanız da sitenizin itibarını güçlendirebilir.