Trendyol’da Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

2021-03-17

Trendyol’da Mağaza Açmanın Şartları Nelerdir?

Online alışverişte büyümek ve gelişmek istiyorsanız firmanıza trendyol entegrasyonu ekleyebilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken bir şirket sahibi olmak, eğer bir şirketiniz varsa trendyol'a satıcı başvurusu yapabilirsiniz. Trendyol'da mağaza açmanın en önemli şartı şirket bilgilerinizi trendyol ekibine iletmek olacaktır. Ondan sonraki süreç ise onaylama sürecidir. Onaylama süreci günün koşullarına yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu süreçte Trendyol sizinle iletişime geçecek, mağaza ve gerekli işlemler için sizleri bilgilendirecektir.

Trendyol'da Mağaza Açmak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Trendyol mağaza sistemi için sizlerden bir takım bilgiler ve belgeler istenmektedir. İşte istenen bilgiler:

  • Şirketinizin Türü
  • Şirketinizin Ticaret Ünvanı
  • Vergi kimlik numarası
  • Ticari sicil numarası
  • Satış Yapacağınız Kategori
  • İsim Soyisim
  • E-Mail Adresi
  • Cep Telefonu Numarası
  • Başka sanal pazar yerlerindeki veya kendi e-ticaret sitenizin linkleri

Başvurunuzun onaylanmasıyla birlikte faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, Ticaret Sicili Gazetesi gibi ek belgelere de sizlerden istenmektedir. Bunları eksiksiz yerine getirmeli ve başvurunuzu sağlıklı bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir.

Trendyolda Neden Mağaza Açmalıyım? Avantajları ve Dez Avantajları Nelerdir?

Eğer hedefiniz birçok insana daha kolay şekilde eşirmekse bu trendyol sayesinde daha da mümkün olacaktır. Çünkü Trendyol online perakende mağazacılıkta Türkiye'nin bir numarası, aylık 20 milyondan fazla ziyaretçisi olan sitede yaklaşık 17 milyon üye sayısı bulunmaktadır. Türkiye'nin en önemli ve en büyük mağazası olan trendyol'da binlerce marka ürünleri sergilemekte ve satışlarını buradan yürütmektedir. Bu sayede size ait olan Online alışveriş sitesinden daha çok trendyol üzerinden daha çok satış yapılabilmeniz mümküdür. Trendyol size hem markanızın tanıtım imkanını sağlar hem de satışlarınızı arttır?

Peki Trendyol Mağazacılığının Avantajları nelere gelin onlara hep birlikte bakalım:

Marka tanıtımı: Trendyol sayesinde markanızın ismini kolaylıkla insanlara ulaştırabilir, satışlarınızı daha da arttırabilirsiniz. Trendyol partner ile satış grafiğinizi arttırabilir iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

Her kitleye ulaşabilirsiniz: Trendyol sayesinde her yaştan kitleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Markanızı temsil edebilir müşterilerin size olan yaklaşımı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Müşteriler sizi bu sayede daha kolay tanıma fırsatı bulur.

Rakiplerinizi tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz: Pazar içeriğini takip edebilir, fiyatlardan ve rekabetten haberdar olabilir ona uygun şekilde satış stratejileri geliştirebilirsiniz.

Hızlı gönderi sağlayabilirsiniz: Siparişlerinizi anlaşmalı olarak müşterilerinize daha kısa sürede ulaştırabiliriniz. Ceza ve ödül sistemi ile çalışan modül sayesinde siparişlerinizi daha hızlı hazırlayabilir anlaşmalı kargo firmanız ile müşterilerinize kolaylıkla ulaştırabilirsiniz.

Peki Trendyol Mağazacılığının DezAvantajları neredir onları sıralayalım:

Komisyon ücretleri: Trendyol ürün ve kategoriye göre sizden belli bir komisyon ücreti kesmektedir. Satışlarınız artar fakat kar oranınız biraz düşer.

Rekabet şartları: Trendyol mağazasında binlerce marka ve milyonlarca ürün satışı yapmaktır. Burada tutunmak, mücadele etmek bilinen firmalara göre biraz daha zordur. Mağazanızı ön plana çıkarmak için sabretmeniz ve doğru bir satış yöntemi geliştirmeniz gerekmektedir.

Ceza sistemi: Trendyol mağazacılığında ceza sistemi bulunmaktadır. Eğer siparişinizi taahhüt edilen günden daha geç gönderdirseniz, trendyol size ceza uygular ve puanınızı düşürür. Eğer bir aksaklık olmazsa bir aksilik yaşanmaz.

Trendyol'da Mağaza Açmadan Satış Yapılabilir mi?

İnsanların aklında bu soru yer almakta markam ve şirketim olmadan Trendyol'da satış yapabilir miyim? Böyle bir şey kesinlikle mümkün değildir. Trendyol'da mağaza açabilmeniz için öncelikle bir şirket unvanına sahip olmanız gerekmektedir. Bir firmanız olursa buraya başvuru yapabilir ve satış işlemlerini tamamladıktan sonra beklemeye geçebilirsiniz.

Trendyol Komisyon Oranları Nelerdir?

Trendyol sizler burada satış yaparken ürün kategorisi ve ürün durumuna göre belli komisyon oranları geliştirmiştir. Siz satış yaparken firma sizden belli bir komisyon bedeli almaktadır. Trenyol'da mağaza açarken bu duruma dikkat etmeniz ve ona uygun şekilde başvuru yapmanız gerekmektedir.

Peki kategoriye göre komisyon oranları nedir?

  • Aksesuar - Altın Gümüş : %5
  • Aksesuar - Mücevher: %30
  • Çocuk - Anne Bakım : 18
  • Çocuk - Bebek Bakım : %12
  • Elektronik - Beyaz Eşya : 10
  • Elektronik - Cep Telefonu : %6
  • Ev & Yaşam - Hobi ve Eğlence: %17
  • Ev & Yaşam - Kırtasiye ve Ofis Malzemeleri : %20
  • Spor ve Spor Ekipmanları :  %15
  • Spor ve Spor Giyim ve Ayakkabı : %20

Alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir.

Trendyol Fatura Sistemi  Nasıl Çalışır?

Trendyol pazar yeri satışlarınızla ilgili fatura zorunluluğunuz bulunmaktadır. Fatura yollamadan sattığınız ürünü müşteriye yollayamazsınız. Sizlerden belli bir vergi oranı kesildiği için fatura göndermek yasak olarak zorunluluktur. E-ticaret sitenizi trendyol pazaryeri sistemine entegre edebilir satış işlemlerinizi bu sayede kolaylaştırabilirsiniz

VikaON Trendyol Entegrasyonu

E-Ticaret siteleri adına özel olarak geliştirilen pazaryeri entegrayonu için vikaon e-ticaret paketleri sayfasına göz atabilir, online alışveriş siteniz için partnerlik oluşturarak müşteri portföyünüzü geliştirebilirsiniz.